Красилівська міська територіальна громада

Красилівська міська рада Хмельницької області

УВАГА ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ!!!

Дата: 11.09.2019 15:20
Кількість переглядів: 322

В Україні розпочалася  сезонна кампанія боротьби зі сказом. Вакцину для пероральної імунізації  м’ясоїдних  диких  тварин скидатимуть з літаків.  Обробка  буде здійснюватися лише над територією лісових угідь.  Йдеться, перш  за все, про  вакцинацію лисиць, вовків, борсуків  та єнотовидних тварин, які найчастіше хворіють на сказ.

Цей метод вакцинації тварин  вже давно і успішно використовують в країнах Європи.  Цьогоріч  оброблятимуть території лісових насаджень Красилівської громади.  Приманка  має вигляд брикетів з м’ясо-кісткового борошна з вакциною всередині. За словами ветеринарів,  цей препарат захищає тварину від сказу протягом року.

Сказ – особливо небезпечна гостра вірусна хвороба тварин і людини, яка характеризується ознаками поліенцефаломієліту, паралічами і абсолютною смертністю.  За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), сказ входить у п’ятірку найбільш небезпечних зооантропонозів, що завдають величезні соціально-економічні збитки.

Звертаємось до мешканців громади з проханням із порозумінням віднестись до заходів з вакцинації диких м’ясоїдних тварин, при виявлені принад не руйнувати їх, не брати в руки, а залишати привабливими для тварин.

Заздалегідь дякуємо за порозуміння!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь