Красилівська міська територіальна громада

Красилівська міська рада Хмельницької області

Міська рада звернулася до Хмельницького міського голови та депутатів Хмельницької міської ради з питання забезпечення жителів сіл Волиця-1, Дубище і Сорокодуби централізованим водопостачанням із Чернелівського водозабору

Дата: 04.12.2020 16:52
Кількість переглядів: 514

 

95 % водопостачання міста Хмельницького проводиться за рахунок Чернелівського підземного водосховища, що розташоване на території Красилівської міської об’єднаної територіальної громади. Експлуатація водозабору розпочалася в 1981 році. Водозабір має потужність 105 тис. м.куб./добу та 20 діючих свердловин.

За умовами експлуатації Чернелівського підземного водосховища передбачалося забезпечення централізованим водопостачанням жителів Чернелівського, Чепелівського та Волицького старостинських округів із мережі зазначеного водозабору. Однак, і до сьогодні, ця умова не виконана – села Красилівської громади Волиця-1, Дубище і Сорокодуби не забезпечені централізованим водопостачанням.

Експлуатація підземного водосховища, викликає стурбованість місцевих жителів потенційним зростанням проблем, які виникли після введення в дію першої гілки водогону та будівництва нової черги. Так, у багатьох селах депресійної зони водозабору з кожним роком пересихають криниці та ставки, від просідання ґрунту вкриваються тріщинами стіни житлових будинків та господарських споруд.

Тому, з метою забезпечення жителів сіл Волиця-1, Дубище та Сорокодуби централізованим водопостачанням із Чернелівського водозабору, депутати міської ради підтримали ініціативу міського голови Ніли Островської та звернулися до Хмельницького міського голови Олександра Симчишина і депутатів Хмельницької міської ради з проханням при формуванні бюджету м. Хмельницький на 2021 рік передбачити кошти в сумі 5,0 млн.грн. на розвиток територій Чернелівського, Чепелівського та Волицького старостинських округів і вирішення нагальних проблем їх жителів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь