Красилівська міська територіальна громада

Красилівська міська рада Хмельницької області

Літературно – музична година з нагоди 159-ої річниці перепоховання праху Тараса Шевченка на Чернечій горі поблизу Канева.

Дата: 22.05.2020 17:50
Кількість переглядів: 539

22 травня – важлива дата для кожного українця. У цей день прах Тараса Григоровича Шевченка, згідно з його заповітом, перепоховали в Україні. Адже помер 47-річний український поет у Санкт-Петербурзі, там його (на Смоленському кладовищі) спочатку і поховали. Але і друзі Тараса Григоровича, і численні шанувальники його творчості знали про палке бажання поета бути похованим згідно з його «Заповітом», написаним ще в 1845 році, на рідній землі – «Як умру, то поховайте мене на могилі серед степу широкого на Вкраїні милій…».

Після того, як п’ятдесят вісім днів прах Шевченка перебував у Петербурзі, його домовину, згідно із заповітом, за клопотанням Михайла Лазаревського було перевезено до України й перепоховано на Чернечій горі біля Канева.
Сьогодні, щоб засвідчити пам'ять про Батька України, в Красилівській громаді біля пам’ятника Тараса Шевченка відбулась літературно-музична година, під час якої міський голова Ніла Островська та працівники міської ради вшанували пам'ять Великого Кобзаря покладанням квітів.
Доки українці шануватимуть Шевченка, доти дух волі не покине їх, доти вони матимуть Боже благословення на власну незалежну державу – Україну. Пам'ятаймо про це!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь