Красилівська міська територіальна громада

Красилівська міська рада Хмельницької області

Сьогодні експерти Хмельницького регіонального офісу ULEAD провели консультацію для старост Красилівської громади.

Дата: 17.12.2020 17:02
Кількість переглядів: 406

 

У консультації взяв участь заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Валерій Лось, який розповів присутнім про основні напрями та успіхи співпраці з Програмою «U-LEAD» з Європою: впровадження бюджету участі, відкриття нового сучасного ЦНАП, написання стратегії розвитку, грантова діяльність тощо, а також подякував експертам за оперативну організацію тренінгу.

Вікторія Сокуренко, радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування, ознайомила присутніх із статусом та повноваженнями старост, змінами законодавства, що регламентували новий механізм затвердження на посаду, обов’язками старост. Допомогла з’ясувати тонкощі декларування посадових осіб, їх підзвітність та відповідальність.

Наталія Любченко, радник з питань муніципальних фінансів та управління, розповіла про повноваження старост у частині фінансів, зокрема, роботу з платниками місцевих податків на відповідній території, участь у процесі формування та виконання бюджету, а також переваги впровадження бюджету участі та можливу роль старост у цьому процесі.

Дмитро Василенко, керівник Хмельницького регіонального офісутнім, що старости – є рушіями активних змін, розвитку своєї території. Старости виконують інформаційну, мотиваційну, та згуртовуючу функцію для мешканців. Сьогодні є багато механізмів активізації діяльності, нових та сучасних підходів до комунікації – які старости мають щоденно застосовувати. Адже головне, як підкреслив наостанок зустрічі Дмитро Василенко, це довіра, і для її формування необхідно докласти чимало зусиль.

Учасниками було також обговорено напрями подальшої співпраці між громадою та програмою «U-LEAD», яка сприятиме покращенню взаємних знань та буде підтвердженням результативності реформи децентралізації.

Зображення може містити: 5 людей

Зображення може містити: 2 людини, стіл та у приміщенні

Зображення може містити: 5 людей, люди сидять та у приміщенні


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь