Красилівська міська територіальна громада

Красилівська міська рада Хмельницької області

Про ситуацію з лікуванням пацієнтів із COVID-19 в КНП «Красилівська багатопрофільна лікарня» Красилівської міської ради - розповідає головний лікар Денис Дудко

Дата: 18.03.2021 17:36
Кількість переглядів: 656

#медицинагромади #COVID19

Фото без опису

ВАЖЛИВО!

Про ситуацію з лікуванням пацієнтів із COVID-19 в КНП «Красилівська багатопрофільна лікарня» Красилівської міської ради - розповідає головний лікар Денис Дудко

??З якого часу КНП «Красилівська багатопрофільна лікарня» була визначена закладом охорони здоров’я для госпіталізації пацієнтів із підтвердженим діагнозом COVID-19?

?Відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України та Розпорядження керівника робіт з ліквідації епідемії COVID-19 від 13.09.2020 року, з 14.09.2020 року КНП «Красилівська багатопрофільна лікарня» визначена закладом охорони здоров’я для госпіталізації пацієнтів із COVID-19. Дитяче та доросле інфекційне відділення, терапевтичне, кардіологічне, травматологічне відділення та відділення інтенсивної терапії та реанімації перепрофільовано у відділення для лікування пацієнтів із COVID-19. Спочатку було облаштовано 100 ліжок, а з жовтня 2020 року, у зв’язку із збільшенням кількості хворих - 120 ліжок для лікування хворих із середньо важким та важким перебігом хвороби COVID-19. Загалом, у разі необхідності, можна облаштувати 140 ліжок для таких пацієнтів.

??ЗСкільки медичного персоналу у КНП «Красилівська багатопрофільна лікарня» задіяно для лікування пацієнтів із COVID-19 у стаціонарних умовах?

? Всього задіяно 72 медичних працівники. Це 6 бригад. Кожна бригада нараховує 12 осіб медичного персоналу. В складі кожної бригади є лікар-анестезіолог, лікар терапевтичної спеціальності, лікар іншої спеціальності, середній медичний персонал та молодший медичний персонал. Також залучено додатково 70 інших медичних працівників (рентген-лаборанти, лаборанти, медичні працівники кабінету функціональної діагностики, працівники відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги).

??ЗЯким чином відбувається фінансування закладу охорони здоров’я для лікування пацієнтів із COVID-19? Скільки коштів отримує лікарня та як витрачаються кошти?

?У жовтні 2020 року КНП «Красилівська багатопрофільна лікарня» уклала із Національною службою здоров’я України договір на пакет послуг «Стаціонарна допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-COV-2». Станом на 01.03.2021 року відповідно до укладеного пакету послуг закладом отримано фінансування в сумі 21792337,66 грн., з них 11261248,30 грн було витрачено на придбання усіх необхідних медикаментів, дезинфікуючих засобів, засобів індивідуального захисту для медичного персоналу, медичне обладнання (монітори пацієнта, відсмоктувачі медичні, кисневі концентратори, ротаметри для кисню та інше). На заробітну плату та доплати медичним працівникам, залученим до лікування пацієнтів з COVID-19 витрачено – 6962677,84 грн, включно з січнем 2021 року.

Станом на сьогодні Національною службою здоров’я України затверджено звіт за лютий 2021 року. Відповідно, до кількості пролікованих випадків із діагнозом COVID-19 у лютому місяці, очікуємо надходження коштів в сумі – 2674387,69 грн, з яких заплановано фінансування заробітної плати медичному персоналу – 1,5 млн грн, решта коштів буде витрачено на придбання медикаментів та медичного обладнання для подальшого лікування пацієнтів із цим захворюванням.

??ЗЧи забезпечена лікарня необхідними медичними засобами? Чи доводиться пацієнтам купувати медикаменти за власні кошті?

?Красилівська багатопрофільна лікарня повністю забезпечена медикаментами, згідно Національного переліку лікарських засобів та відповідних протоколів лікування. Стаціонарне лікування хворих із діагнозом COVID-19 – повністю безкоштовне. Медикаменти, антисептики, засоби індивідуального захисту, інші витратні матеріали придбано лікарнею. Пацієнту не потрібно самостійно купувати ліки та витрачати власні гроші.

??ЗСкільки хворих із діагнозом COVID-19 отримали допомогу у Красилівській багатопрофільній лікарні? Яка ситуація сьогодні? Чи відступає пандемія на Красилівщині чи навпаки набирає обертів, адже багато людей вже перехворіло?

? з 14.09.2020 року – по 01.03.2021 року на стаціонарному лікуванні у КНП «Красилівська багатопрофільна лікарня» перебувало на лікуванні 694 хворих з середньо важким та важким перебігом COVID-19, з них потребувало кисневої підтримки – 613 пацієнтів, переведено з ускладненнями (важка дихальна недостатність, тромбоемболії та ін.) у відділення інтенсивної терапії – 62 пацієнта, з яких 26 пацієнтів перебували на довготривалій апаратній дихальній підтримці (СРАР).

Виписано на амбулаторне лікування - 666 пацієнтів.

За цей період, нажаль, померло від ускладнень COVID-19 – 28 осіб.

Найбільша кількість пацієнтів, які перебували на стаціонарному лікуванні спостерігалася у жовтні-листопаді 2020 року – 110-117 осіб. У грудні, січні та лютому спостерігалась позитивна динаміка та спад захворюванності на COVID-19 (60-37 осіб).

Станом на сьогодні спостерігається погіршення епідеміологічної ситуації, викликаною циркуляцією нового (британського) штаму вірусу COVID-19 та збільшення кількості госпіталізованих пацієнтів з COVID-19 до 56 осіб. За останню добу госпіталізовано 12 нових пацієнтів.

Хочу наголосити мешканцям Красилівщини, що не варто нехтувати правилами безпеки. Захворіти може кожен, навіть той, хто вже перехворів. «Британський» штам - це новий штам, який ще досліджується. Попередні, результати свідчать, що мутований вірус швидше передається від людини до людини ніж попередній та призводить до важчого перебігу хвороби. Варто зауважити, що симптоми хвороби, що сьогодні розповсюджується, відрізняються. Сьогодні, ми спостерігаємо тенденцію, що у нас в районі збільшується захворюваність серед населення молодого віку та дітей. Для дорослих характерна висока лихоманка (від 38-40 С) протягом трьох перших діб з моменту зараження, задишка, біль у спині, різка загальна слабкість, у дітей спостерігається лихоманка, загальна слабкість та сухий кашель. Існує високий ризик ускладнень у вигляді пневмонії та дихальної недостатності. Перебіг хвороби середньо важкий та важкий та у більшості випадків потребує госпіталізації.

?? Що потрібно робити аби зменшити ризик захворіти? Яких порад слід дотримуватися?

?Потрібно дотримуватися усіх профілактичних заходів про які ми вже неодноразово чули і знаємо. Мийте часто руки, користуйтеся антисептиком, носіть маску, особливо у закритих приміщеннях, уникайте скупчень людей, дотримуйтеся дистанції. Варто обмежити проведення масових заходів з метою уникнення погіршення епідеміологічної ситуації на Красилівщині та застосування жорстких карантинних обмежень. Не нехтуйте цими правилами. Бережіть себе та оточуючих. Будьте здорові.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь