Красилівська міська територіальна громада

Красилівська міська рада Хмельницької області

День пам'яті жертв політичних репресій

Дата: 16.05.2021 08:17
Кількість переглядів: 457

День пам'яті жертв політичних репресій — це щорічний національний пам'ятний день в Україні, який ми із великим сумом відзначаємо у третю неділю травня. Сьогодні по всій країні ми вшановуємо всіх вбитих і постраждалих часів радянського тоталітаризму. Цього дня згадуємо тисячі й тисячі українських громадян, які за облудними звинуваченнями були позбавлені волі, посаджені в тюрми й вислані в табори, а велика частина з них поплатилася власним життям за вчинки і погляди, які не вписувалися в канони насаджуваної комуністичної ідеології.

Ця трагедія, масштаби якої не можна збагнути, мала місце і на нашій рідній землі. У жорнах репресії перемелювалися долі і багатьох красилівчан: робітників, колгоспників, службовців, керівників. Ось кілька прикладів із історії краю. Ворогом народу було визнано і розстріляно у 1937 році завідуючого районним відділом освіти Леоніда Федину. Ворогами народу було названо та репресовано: першого секретаря Красилівського райкому партії Нестора Ковальова, секретаря райкому партії Томка, голову райвиконкому Огія, завідуючого райфінвідділом Люшневського, директора Чернелівської МТС Пундика, завідуючого райземвідділом Савиру, кузьминського парторга Вовкотруба та багатьох інших наших земляків.

Міський голова Ніла Островська, працівники міської ради зібралися біля пам’ятного знаку Жертвам голодомору 1932-1933 рр. та політичних репресій щоб вшанувати пам’ять загиблих, замучених і постраждалих від більшовицького терору.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять невинних жертв політичних репресій та поклали квіти до пам’ятного знаку.

Ми повинні винести належні уроки з трагічних подій історії, щоб не допустити їх повторення у майбутньому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь