Красилівська міська територіальна громада

Красилівська міська рада Хмельницької області

Красилівська громада залучає міжнароді кошти на термомодернізацію освіти

Дата: 04.08.2021 14:17
Кількість переглядів: 509

 

Сьогодні, 3 серпня було проведено стартову зустріч щодо реалізації проекту комплексної термомодернізації будівель ЗДО № 4 та ЗОШ № 4 ім. П. Кізюна, який планується реалізувати в рамках програм «Енергозбереження» (ESC) і Фонду «Норвезько-Українська ініціатива енергоефективності» (Фонд NUEE) Північної Екологічної Фінансової Корпорації НЕФКО.

У круглому столі взяли участь міський голова Ніла Островська, заступник міського голови Валерій Лось, керівники управлінь та відділів міської ради, голови профільних депутатських комісій, директор ЗОШ №4 ім. П. Кізюна та завідуюча ЗДО № 4, а також експерти консалтингової компанії GARDE Консалтинг.

«Ми шукаємо різні шляхи та можливості для створення комфортних умов нашим найменшим жителям громади. Співпраця з міжнародною фінансовою корпорацією НЕФКО – це, хоча і велика відповідальність, проте це гарантований успішний результат», — зазначила Ніла Василівна.

Володимир Дебой – керівник консалтингової групи – представив громаді ключових контактних осіб від НЕФКО та консультантів, що будуть здійснювати підтримку реалізації та моніторингу проекту, розповів про саму Корпорацію, проекти, що реалізуються на території України, умови та етапи впровадження проекту з енергоефективності в місті Красилів.

Нагадаємо, що цьогоріч Красилівська громада подала на затвердження НЕФКО проект-заявку на комплексну термомодернізацію бюджетних установ ( ЗДО № 4 «Сонечко» та ЗОШ № 4 ім. Петра Кізюна). Максимальна сума кредиту – 500 тис. євро в гривневому еквіваленті під 3 % річних у гривні. Внесок громади - 10% від загальної суми проекту.

Також ведеться робота по залученню 5 млн. грн. грантових коштів.

Друга частина зустрічі вже проходила на самих об’єктах. Представники НЕФКО та «Garde consulting» оглянули будівлі та їх технічний стан, ознайомилися з технічною документацією для подальшої розробки бізнес-плану реалізації проекту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь