Красилівська міська територіальна громада

Красилівська міська рада Хмельницької області

Вісім років пам'яті...

Дата: 20.02.2022 12:07
Кількість переглядів: 394

 

На знак вшанування Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, 20 лютого, у всіх храмах Красилівської громади пройшли поминальні панахиди за Героями Небесної Сотні, а на площі міста, біля пам’ятного знаку «Героям України» відбувся мітинг-реквієм.

«Сьогодні день Небесної Сотні, і всі ми пам’ятаємо цей день вісім років тому: ми тоді проводили сесію міської ради і ті новини, які почали надходити, просто всіх шокували. Ми ледве завершили засідання. В Києві, на центральній площі, почали розстрілювати мирних людей…вина їх була в тому, що вони просто мріяли про сильну і успішну Україну з європейськими цивілізованими цінностями.

Сьогодні ми з вами віддаємо шану цим безстрашними людям, які ціною власного життя вибороли вільну Україну, віддавши за це найцінніше, що мали, назавжди змінивши хід історії України.

Як ми з вами переконались, це був лише початок великої боротьби, яка продовжується і продовжується…. Зараз ми маємо особливе загострення цього протистояння, бо ніяк наш північний сусід не може змиритися, що Україна вільна і незалежна, що Україна рухається до Європейського Союзу і з кожним роком стає успішнішою та сильнішою!

Ми з вами своїми щоденними справами і вчинками повинні бути гідними тих, хто віддав життя за Україну, тих, хто  зараз на передовій і готовий стояти до кінці, до перемоги!

Ми на рідній землі і Господь нам допоможе!
Слава Україні!» - наголосила Ніла Островська.

Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку «Героям України» та Дошки Слави. 

У цей день, кожен українець повинен згадати Героїв, які змусили нас подивитися на життя зовсім по-іншому, і які своїм прикладом показали, як треба відстоювати незалежність України. Саме завдяки Майдану наша держава довела всьому світові гідність, мужність і тверду волю українського народу до справедливості.

Світла пам'ять нашим відважним Героям Майдану!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь