Красилівська міська територіальна громада

Красилівська міська рада Хмельницької області

Чи може довірена особа за договором доручення подати за декларанта одноразову добровільну декларацію?

Дата: 27.10.2022 07:55
Кількість переглядів: 138

 

https://km.tax.gov.ua/data/material/000/514/624743/l_photo.png

Головне управління ДПС у Хмельницькій області нагадує, що згідно з п. 3 підрозд. 94 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до ПКУ є чи були платниками податків.

Також, слід пам’ятати, що відповідно до п.п. 6.2 п. 6 підрозд. 94  розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ одноразова (спеціальна) добровільна декларація  подається безпосередньо декларантом до контролюючого органу, в електронній формі з урахуванням вимог, встановлених розд. II ПКУ, та особливостей, встановлених підрозд. 94 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ. І саме тоді, згідно з п. 421.5 розд. II ПКУ платник податків стає користувачем Електронного кабінету та набуває право, зокрема, подавати звітність в електронній формі після проходження в електронному кабінеті електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису з дотриманням вимог Закону України від 22.05.2003 р. № 851-IV «Про електронні документи та електронний документообіг» та Закону України від 05.10.2017 р. № 2155-VIII «Про електронні довірчі послуги» або тих сервісів ідентифікації, використання яких дозволяється методологом Електронного кабінету.

Отже, враховуючи все вищевикладене, декларант має подати одноразову добровільну декларацію особисто в електронній формі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь