Красилівська міська територіальна громада

Красилівська міська рада Хмельницької області

ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЯ-ЗЕМЛЯКА!

Дата: 08.02.2024 13:30
Кількість переглядів: 143

08 лютого, 9 років тому, жахлива війна на сході України забрала життя молодого воїна, відданого патріота, 23-річного Петра ШЕМЧУКА.

Народився Петро Михайлович ШЕМЧУК 10 липня 1991 р. у селі Чепелівка Красилівської громади. Проживав разом з мамою, бабусею та дідусем.

У дитинстві Петро ШЕМЧУК, як і переважна більшість його хлопців-ровесників, любив грати футбол, волейбол, милувався мальовничими краєвидами рідного села Чепелівка. Хлопчик ріс працьовитим, змалечку був привчений до праці, до допомоги старшим. 

З 1997 по 2008 р. Захисник навчався у Чепелівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. Вчителі пам’ятають його як старанного та сумлінного учня. 

Після закінчення школи, у 2008 р., Петро вступив в агротехнічний інститут у місті Бережани Тернопільської області, де навчався за спеціальністю «Механізація сільського господарства», здобув кваліфікацію інженер-механік. Паралельно, у цьому ж навчальному закладі, здобув другу освіту – економіста. Там же, в  інституті,  була військова кафедра, і курсант Петро ШЕМЧУК, після її закінчення, у 2013 р. отримав звання молодшого лейтенанта.

2 вересня 2014 р. молодший лейтенант Петро ШЕМЧУК отримав із військомату повістку. Пішов служити, захищати рідну українську землю. Спочатку півтора місяці воїн перебував у навчальному центрі «Десна» Чернігівської області. Там юнаки детально вивчали танкову справу. Водили грізні бойові машини, були нічні та денні стрільби на полігоні. А далі командир взводу лейтенант Петро ШЕМЧУК поїхав на фронт, у зону АТО. 

Були важкі кровопролитні бої: Гранітне, Павлопіль, Донецький аеропорт,  поблизу шахти Бутівка та багатьох інших місць, де нашій піхоті вкрай життєво важливою була підтримка танків. Петро ШЕМЧУК у складі третього окремого танкового батальйону «Звіробій» («Десна») на танку воював проти сепаратистів, російських найманців, відстоюючи з боями кожний метр рідної української землі. 

Указом Президента України № 311/2015 від 4 червня 2015 року за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі лейтенант Збройних Сил України ШЕМЧУК Петро Михайлович посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня. 

Іменем Петра ШЕМЧУКА названі школа та вулиця у селі Чепелівка. А  8 лютого 2016 року було встановлено та урочисто відкрито меморіальну дошку воїна на фасаді Чепелівської школи, де навчався Петро.  

Сьогодні секретар міської ради Ірина МОРОЗОВИЧ, керуючий справами (секретар) виконавчого комітету міської ради Тетяна РОМАНЮК та діловод Чепелівського старостинського округу Марія ВАСИЛЬЧУК вшанували подвиг нашого Захисника, який воював за мир, за Україну, за нас, поклавши квіти на могилу Воїна та схиливши голови в хвилині мовчання. 

За наш спокій, за мир в Україні лейтенант Петро ШЕМЧУК заплатив найдорожчу ціну – своє життя, загинувши в ім’я України.

Петро назавжди залишиться в серці кожного, як приклад патріотизму, незламності духу, добра, самопожертви та безмежної любові до України. 

Вічна слава і шана Герою!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь