Красилівська міська територіальна громада

Красилівська міська рада Хмельницької області

ЩОДО ІНФОРМАЦІЙНИХ МАТЕРІАЛІВ З ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ ТА   ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ ВНАСЛІДОК ВІЙНИ

Дата: 04.03.2024 15:00
Кількість переглядів: 81

      Відповідно постанови Кабінету Міністрів України від 15 вересня 2023 р.          № 984 «Про реалізацію експериментального проекту з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості Кабінет Міністрів України постановляє:

  1. Погодитися з пропозицією Міністерства економіки, Державного центру зайнятості стосовно реалізації протягом двох років  з дня набрання чинності цією постановою експериментального проекту з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості (далі експериментальний проект).
  2. Затвердити Порядок реалізації експериментального проекту з організації професійного навчання учасників бойових дій та  осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості, що додається.
  3. Установити, що:
  1. учасникам експериментального проекту є учасники бойових дій,  особи з інвалідністю внаслідок війни, заклади професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості;
  2. координаторами експериментального проекту є учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, заклади професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості;
  3. відповідальними за організацію та забезпечення реалізації експериментального проекту є регіональні центри зайнятості та їх філії, а також обласні, міські, районні міськрайонні центри занятості (до їх припинення);
  4. джерелами фінансування експериментального проекту є кошти Фонду загальнообовязкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

      Метою експериментального проекту є підтримання конкурентноспроможності учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни шляхом професійного навчання.

      Дія цього Порядку поширюється на учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, визначених пунктами 2, 11, 13-15, 19-25 частини першої статті 6 та пунктами 1, 7, 10-16 частини другої статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», які є застрахованими особами (далі – здобувачі освіти).

  1. У цьому Порядку під терміном «курси цільового призначення» слід розуміти підвищення кваліфікації з метою вивчення нового обладнання, виробів, товарів, матеріалів, послуг, сучасних технологічних процесів, засобів, товарів, матеріалів, послуг, сучасних технологічних процесів, засобів механізації та автоматизації, що використовуються на виробництві, правил і вимог їх безпечної експлуатації, технічної документації, ефективних методів організації праці, питань

Економіки та фінансів, законодавчих та інших нормативно-правових актів тощо.

     Професійне навчання здобувачів освіти здійснюється шляхом первинної професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації, в тому числі на курсах цільового призначення.

     Професійне навчання осіб з інвалідністю внаслідок війни організовується згідно з рекомендаціями медико-соціальної експертної комісії.

      Фінансування професійного навчання здобувачів освіти та пов’язаних із ним витрат під час реалізації експериментального проекту здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального соціального страхування України на випадок безробіття (далі Фонду) суму виплат на професійне навчання.

      Порядок реалізації експерементального проекту з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості містить в собі роз’яснення та рекомендації щодо навчання пільгових категорій. За більш детальною інформацією рекомендуємо звернутися до управління соціального захисту населення Красилівської міської ради (каб. № 119, тел. 4-28-53) та управління Хмельницької філії Хмельницького обласного центру зайнятості

   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь