Красилівська міська територіальна громада

Красилівська міська рада Хмельницької області

Красилівська громада відзначила День Соборності України

Дата: 22.01.2020 14:54
Кількість переглядів: 476

День 22 січня 1919 року ввійшов до Національного календаря як велике державне свято – День Соборності та Свободи України. Саме тоді, на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії, нації та прагнення до етнічної та територіальної єдності.

Тож з нагоди державного свята – Дня Соборності та Свободи України, 22 січня в Центрі культури «Перлина» відбулись урочистості.

Вшановуючи пам`ять видатних синів українського народу – тих, хто боровся за справедливість, волю та незалежність своєї Батьківщини, учасники зібрання поклали квіти до пам`ятників: Тарасу Шевченку, Героям України та Дошки Слави.

До присутніх звернулась міський голова Ніла Островська та закликала схилити голови у скорботній хвилині мовчання в пам’ять про незламних духом, справжніх українців – борців за свободу рідної землі.

«Сьогодні ми всі повинні бути небайдужими до нашої історії та робити правильні висновки заради майбутніх поколінь, тоді Україна житиме і міцнішатиме!
Будемо єдиними – будемо успішними!
Слава Соборній Україні!», - завершила свій виступ Ніла Островська

Надзвичайно приємно, що поряд з нами є люди, які присвятили своє життя служінню суспільству та правдивому слову і своєю працею роблять велику справу для усіх нас та майбутніх поколінь.

Їх книги – це безцінний дар, це правда та істина, які необхідно знати та усвідомлювати.

Тож за щоденну віддану працю, бездоганне виконання найвідповідальнішої місії – засівати у дітях знання і мудрість, особистий внесок у розбудову освітньої галузі й рідного краю та з нагоди Дня Соборності України, міський голова нагородила грамотами виконавчого комітету:

- Солтиса Миколу Тарасовича, ветерана педагогічної праці;
- Байдича Олександра Васильовича, директора Кузьминського.

Які були нагороджені грамотами виконавчого комітету Красилівської міської ради.

Патріотичними номерами художньої самодіяльності учасників свята привітали: хореографічна студія «Візерунок», солісти та чоловіче тріо Центру культури «Перлина».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь