Красилівська міська територіальна громада

Красилівська міська рада Хмельницької області

ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЯ-ЗЕМЛЯКА!

Дата: 13.08.2024 11:20
Кількість переглядів: 66

Сьогодні, 13 серпня, минає рік як під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Мала Токмачка Оріхівського району Запорізької області загинув відважний син України, наш захисник – Микола КОВАЛІШЕН, житель села Митинці.

Народився Герой 3 серпня 1986 року у місті Костянтинівка в північній частині Донецької області. Коли йому виповнилося 7 років, пішов до першого класу місцевої школи №9. 

У 2000 році разом із батьками та молодшим братом переїхав на Хмельниччину,  де оселився у мальовничому селі Митинці Красилівського району. 

Шестикласники Митинецької школи з радістю прийняли у свій згуртований колектив Колю,  з’явилися нові друзі, захоплення, пригоди.  Та найбільше Микола цікавився двома взаємовиключними, здавалося б, сферами діяльності – техніка та біологія. 

У 2004 році Микола - випускник Митинецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Закінчивши школу, складає на відмінно вступні іспити і вступає на факультет ветеринарної медицини Кам’янець-Подільського державного аграрно-технічного університету. Навчається на відмінно, вчасно здає екзаменаційні сесії. 

Оскільки сім’я була незаможною, то Микола, будучи студентом другого курсу, почав шукати підробіток. Йому вдається влаштуватися до приватного підприємця підробляти у столярній майстерні. 

У 2010 році Микола успішно закінчив Подільський державний університет та здобув освітньо-кваліфікаційний рівень «спеціаліста» за спеціальністю «Ветеринарна медицина». 

Знову Коля постає перед вибором, де влаштуватися на роботу за фахом,  знову на роздоріжжі. Але життя вносить свої корективи і доля заносить Миколу у Білогір’я. Там він розпочинає свій трудовий шлях як фахівець, набирається практичного досвіду. 

Час минав і Микола відчув, що потрібно щось змінювати та шукати можливості працювати ближче біля дому. Тому, скориставшись нагодою, він переводиться на посаду ветеринарного лікаря у Яворовецьку ветеринарну дільницю, де згодом стає завідувачем. 

Односельці та жителі навколишніх сіл (а в його обслуговуванні було 10 сіл нашої громади) цінували та поважали його за професійність та добре ставлення до тварин. Був ветлікарем від Бога – кваліфікованим, чуйним, відповідальним. Їхав на виклик в будь-яку пору дня і ночі, бо знав, що його там чекають і потребують допомоги. Його робота була не просто професією, а покликанням.

Та ось настав лютий 2022 року. Перед Миколою, як і перед іншими громадянами постав громадянський та патріотичний обов’язок. Отримавши повістку, Микола не став переховуватися, а відразу пішов до військкомату. 

З 11 січня 2023 року був мобілізований до лав Збройних сил України. Оскільки за освітою він був ветеринар, то мав вже великий багаж знань з медицини та практичний досвід. Тож надалі Микола мав знову рятувати життя, але вже не тварин, а людей, своїх побратимів. При першій можливості Микола телефонував рідним. Щоденні мамині щирі молитви та усвідомлення того, що його чекають вдома, допомагали воїну переносити труднощі і навіть страх.

Сьогодні, в день загибелі Героя, міський голова Ніла Островська та секретар міської ради Ірина МОРОЗОВИЧ разом із старостою Митинецького старостинського округу Миколою БУЦЕМ, адміністрацією місцевої гімназії та працівниками культури вшанували подвиг нашого Захисника, який воював за мир, за Україну, за нас, поклавши квіти на могилу Воїна та схиливши голови в хвилині мовчання.

Микола КОВАЛІШЕН здійснив найбільший подвиг справжнього чоловіка – віддав своє життя за цілісність і незалежність України.

 На віки-вічні ім’я воїна – Героя буде вписане в історію нашої громади та України.

ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ТА ШАНА ГЕРОЮ!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь