Красилівська міська територіальна громада

Красилівська міська рада Хмельницької області

«Красилів: земля легенд і величі століть»

Дата: 07.09.2019 23:02
Кількість переглядів: 933

Не кожне місто нашої області може похвалитися такою визначною історичною та культурною подією, як лицарські бої (бугурти), справжня автентична середньовічна музика, захопливі та красиві історичні танці. Але нам є чим пишатись! Адже Красилів став четвертим містом Хмельниччини після Камянця-Подільського, Меджибожа та Старокостянтинова, де відбулось свято краси та сили, що перенесло всіх в добу середньовіччя і відкрило місту нове культурне дихання. Саме 7 вересня 2019 року на місцевому стадіоні в центрі міста відбулось спортивно-патріотичне свято з елементами історичної реконструкції «Красилів: земля легенд і величі століть», яке принесло красилівчанам та гостям масу позитивних вражень.

На святі також була присутня міський голова Ніла Островська, яка привітала усіх красилівчан із 575-им Днем народження рідного міста та подякувала гостям за створену атмосферу середньовіччя та лицарської епохи.

Хто і звідкілля прибув у наше місто, щоб створити справжню атмосферу середньовіччя, серед них були надзвичайно творчі і багаті душею люди. Головною родзинкою заходу стали лицарські бої в яких взяли участь клуби історичної реконструкції: «Мідгард» м.Красилів., «Чорна Дружина» м.Чернівці, «Шарухань» м.Чернівці.

Красою і чудовими історичними танцями атмосферу доповнили танцювальні колективи «ASTARTA» м.Хмельницький, та клуб рольового моделювання «Танцююча Саламандра» м.Вінниця.

Справжні середньовічні міністрелі - гурт автентичної середньовічної музики Тріо «ПОСОКА» з м.Київ додав дійству присмаку лицарської честі та вишуканості доби пізнього середньовіччя.

Організаторами свята виступили клуб історичної реконструкції «Мідгард» керівник історик-реконструктор Михальчишин Роман, за безпосередньої підтримки Красилівської міської ради та ДПТНЗ «Красилівський професійний ліцей».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь