Красилівська міська територіальна громада

Красилівська міська рада Хмельницької області

За крадіжки, грабіж та заволодіння транспортними засобами мешканець Красилівського району проведе за ґратами 5 років 7 місяців

Дата: 13.03.2020 11:31
Кількість переглядів: 432

Прокурором Старокостянтинівської місцевої прокуратури у Старокостянтинівському районному суді доведено вину 19-річного мешканця м. Красилів у вчиненні грабежу, крадіжок та незаконного заволодіння транспортними засобами.

У результаті проведеного, за процесуального керівництва місцевої прокуратури слідчим відділом Красилівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області, досудового розслідування встановлено, що раніше судимий за майнові злочини чоловік на шлях виправлення не став та продовжив злочинну діяльність.

З метою протиправного заволодіння чужим майном, упродовж 2017 – 2018 років зловмисник, шляхом пошкодження замка запалення незаконно заволодів рядом транспортних засобів, а також шляхом відкриття вікна в одному із кафе міста проник у середину та викрав з нього гроші та продукти харчування.

Окрім того, встановлено, що незадовго до вчинення вищезазначених злочинів він з метою викрадення чужого майна опівночі проник до підсобного приміщення неподалік цукрового заводу. Водночас, через деякий час після проникнення зловмисника до вказаного приміщення до нього підійшов власник, який проживає неподалік. Проте, зазначений факт не зупинив злочинця, який в присутності власника та будучи поміченим останнім, схопив електробудівельний інструмент та втік з місця події.

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно), ч. 3 ст. 186 КК України (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинений повторно, поєднаний з проникненням в інше приміщення), ч. 3 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена повторно, поєднана з проникненням в інше приміщення), ч. 2 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена повторно).

Вироком Старокостянтинівського районного суду затверджено угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим, згідно якої останньому визначено остаточне покарання у виді 5 років 7 місяців позбавлення волі без конфіскації майна.

Довідково: угода про визнання винуватості – це домовленість, оформлена відповідно до вимог ст. 472 КПК України, між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим, відповідно до умов якої останній беззастережно визнає свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, також сторони досягають згоди щодо обов’язків підозрюваного чи обвинуваченого щодо співпраці у викритті кримінального правопорушення, узгодженого покарання та згоди підозрюваного, обвинуваченого на його призначення або на призначення покарання та звільнення від його відбування з випробуванням.

 

 

Заступник керівника Старокостянтинівської

місцевої прокуратури                                                                                                 С. Комонюк

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь