Красилівська міська територіальна громада

Красилівська міська рада Хмельницької області

Красилівська міська рада відстоює права жителів територіальної громади

Дата: 15.01.2021 16:26
Кількість переглядів: 1040

 

 

Сьогодні, 15 січня 2021 року, на позачерговій сесії міської ради депутати всіх політичних сил, підтримали звернення до органів влади щодо ситуації з підвищення тарифів на газ, послуги з розподілу природного газу, електроенергію наступного змісту:

 

 Президенту України

Володимиру ЗЕЛЕНСЬКОМУ

 

Верховній Раді України

 

Кабінету Міністрів України

 

Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг

 

Народному депутату України

Олені КОПАНЧУК

 

Ми, депутати Красилівської міської ради Хмельницької області, представляючи інтереси Красилівської міської територіальної громади, вкрай стурбовані ситуацією щодо чергового підвищення цін на енергоносії. В умовах тривалого карантину, зростання безробіття та падіння економіки, продовжується тиск на громадян шляхом постійного підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Так, з 1 січня 2021 року постачальники газу черговий раз підвищили тарифи на газ на 10% (з 8,81 грн. за 1 м. куб. до 9,91 грн. за 1 м. куб.). Крім того, постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) від 30.12.2020 року

№ 2784 встановлено тариф на послуги розподілу природного газу для АТ «ХМЕЛЬНИЦЬКГАЗ». Згідно вказаної постанови, передбачено встановлення тарифу на послуги розподілу природного газу в розмірі – 1,66 грн. за 1 м куб на місяць з січня 2021 року. З урахуванням податку на додану вартість новий тариф на розподіл газу для жителів Красилівської громади складе 1,992 грн., тобто тариф зросте на 80,4 %.

Крім того, постановою Кабінету міністрів України від 28.12.2020 року № 1325, скасовано пільговий тариф, встановлено єдину фіксовану ціну на електроенергію, що призвело до зростання ціни з 0,90 грн. до 1,68 грн. за перші 100 кіловат.

Хоча на початку карантину влада України запевняла, що тарифи на комунальні послуги не будуть підвищуватися під час дії в Україні карантину. Проте, згідно з отриманими січневими «платіжками», тарифи на газ, електроенергію та на послуги з розподілу природного газу значно зросли.

В період коронакризи влада має підтримати бізнес і людей та встановити мораторій на підвищення будь-яких тарифів. Питання зміни тарифів для громадян  можливо розглядати лише після виходу нашої держави з кризи, відновлення у повному обсязі роботи всіх галузей економіки, стабільної ситуації на ринку праці, зростання рівня доходів і рівня життя громадян.

Ми, депутати Красилівської міської ради, вважаємо постанову НКРЕКП від 30.12.2020 року № 2784 та постанову КМУ від 28.12.2020 року № 1325 про підняття тарифів неприйнятними для жителів громади через низькі доходи, особливо в умовах пандемії COVID-19, оскільки це  призведе до негативних фінансових наслідків та зростання соціальної напруги.

 Враховуючи зазначене, висловлюємо категоричний протест проти зростання у 2021 році ціни на природний газ, електроенергію,  підвищення тарифів за розподіл (доставку) природного газу для газорозподільних компаній й вимагаємо від Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, НКРЕКП:

скасувати підвищення тарифів на природний газ;

скасувати оплату за транспортування природного газу;

скасувати постанову Кабінету міністрів України від 28.12.2020 року

№ 1325 щодо підвищення  тарифу на електроенергію;

збільшити видатки державного бюджету та залучати інвестиції  з метою нарощування обсягів  видобутку власного газу для  потреб громадян;

забезпечити функціонування на території країни незалежних інституцій для здійснення контролю щодо якості природного газу;

на законодавчому рівні  розробити та затвердити  механізми  щодо  компенсації коштів за використання газотранспортних мереж, прокладених за власні кошти громадян, а також щодо сплати орендної плати за землю під мережею місцевих газопроводів;

передбачити додаткові заходи за рахунок коштів державного бюджету для  соціального захисту громадян України.

                                                            Прийнято на позачерговій сесії

                                                            Красилівської міської ради VIII скликання

                                                            15 січня 2021 року, рішення № 1.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь