Красилівська міська територіальна громада

Красилівська міська рада Хмельницької області

Захисти і збережи первоцвіти свого краю!

Дата: 11.03.2021 10:06
Кількість переглядів: 685

 

 

Щороку у весняний період триває масова торгівля ранньоквітучими видами рослин, в тому числі занесених до Червоної книги України, які є рідкісними і перебувають під загрозою зникнення.

Висока декоративність та ранній термін цвітіння таких видів рослин як підсніжник звичайний, анемона звичайна, конвалія звичайна та інші призводить до того, що збут цих рослин виходить далеко за межі ареалу їх зростання. Ці об’єкти рослинного світу у значних обсягах вивозяться у великі міста України та за її межі. Масове збирання ранньоквітучих видів рослин призводить до знищення популяцій їх окремих видів.

Торгівля первоцвітами (як продаж, так і купівля) є порушеннями Законів України «Про Червону книгу України», «Про рослинний світ», «Про охорону навколишнього середовища України» та інших. Задля збереження видів рослин, занесених до Червоної книги України, в Україні щороку державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища, працівники органів внутрішніх справ, лісової охорони та служби державної охорони природно-заповідного фонду України проводять оперативні заходи щодо запобігання противоправному збиранню, продажу, та вивезенню за межі України ранньоквітучих квітів  та рідкісних видів рослин.

Згідно з чинним законодавством за порушення порядку придбання і збуту об’єктів рослинного світу, занесених до Червоної книги України, вимог щодо охорони таких видів рослин, знищення або незаконне вилучення їх з природного середовища, винні особи будуть притягнені до адміністративної відповідальності за ст. 88, 88-1, 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За вказані правопорушення передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафів від 510 грн. до 3655 грн. з конфіскацією незаконно добутих рослин.

З метою охорони та збереження рідкісних видів ранньоквітучих рослин, що знаходяться під загрозою знищення, а також рослин, занесених до Червоної книги України, Красилівська міська рада повідомляє про те, що у період з березня по травень 2021 року не території Красилівської міської територіальної громади запроваджено заходи з посилення державного контролю у галузі збереження рідкісних та червонокнижних рослин.

Звертаємося до всіх мешканців Красилівської міської територіальної громади з проханням проявити свою екологічну свідомість та закликаємо відмовитись від збирання та торгівлі ранньоквітучими весняними рослинами.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь