Красилівська міська територіальна громада

Красилівська міська рада Хмельницької області

Красилівська громада вшанувала світлу пам'ять поета-земляка Володимира Булаєнка

Дата: 09.06.2021 08:31
Кількість переглядів: 432

Красилівська громада вшановує світлу пам'ять поета-земляка Володимира Булаєнка.

 

У сузір'ї славетних імен людей, які прославили рідну Красилівщину на всю Україну, постать поета-воїна Володимира Булаєнка посідає вагоме місце. Володимир увійшов у безсмертя як поет-воїн, поет-патріот, що віддав своє серце людям, своєму народові. 

 

Доля визначила поетові короткий як спалах зорі шлях, проте він залишив після себе велику літературну спадщину з якої черпають мудре, добре, вічне як діти так і дорослі. 

 

То ж 8 червня 2021 року в селі Сорокодуби відбулися традиційні літературні булаєнківські читання «У вінок поету», присвячені 103-річниці від дня народження поета-воїна - Володимира Булаєнка. Розпочався захід у музейній світлиці поета-земляка, в якій для учнів та жителів села, завідувач Народного музею історії Красилівщини провів екскурсію «Життєвий шлях та подвиг нашого земляка, поета-воїна Володимира Дмитровича Булаєнка». 

 

На садибі поета прозвучали віршовані рядки переможців булаєнківських читань: Анни Пшечук, Вікторії Українець, Дениса Гончарука та Оксани Тарасової. Міський голова Ніла Островська нагородила юних поетів дипломами, грошовими преміями.

 

 «Вже давно стало хорошою традицією, нам усім збиратися у цей день саме тут, де в далекому 1918 році народився наш славнозвісний земляк-поет. І цим потрібно пишатись, що саме на цій землі, на якій ми з вами живемо, народився такий герой, якого шанують і пам’ятають. 

Тож бажаю усім учасникам до наступних булаєнківських читань: вчити вірші, декламувати вірші, писати вірші – адже це ще один світ, який відкривається перед вами»,- звернулась до учасників міський голова Ніла Островська.

 

Усі учасники заходу поклали квіти до меморіальної дошки поета, воїну АТО Юрію Гнатюку, який загинув у борні за Україну та матері В.Булаєнка Ганні Крачковській.

 

      Сьогодні творчість Володимира Булаєнка живе, захоплює своєю снагою все нові покоління, ім'я поета-земляка залишається з нами назавжди. Ми пам’ятаємо та пишаємося нашими славетними земляками!Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь