Красилівська міська територіальна громада

Красилівська міська рада Хмельницької області

УВАГА! ПІДТРИМАНО ЕЛЕКТРОННУ ПЕТИЦІЮ!

Дата: 03.05.2023 16:38
Кількість переглядів: 99

Через офіційний веб-сайт Красилівської міської ради Хмельницької області надійшла ЕЛЕКТРОННА ПЕТИЦІЯ зміст якої наступний: «Звертаємось з приводу рішення № 10 від 29.03.2022 року «Про план формування спроможної мережі закладів освіти на 2022-2023 навчальний рік» та рішення № 4 від 29.04.2022року «Про внесення змін до рішення №10 міської ради від 29.03.2022року» прийнятих двадцятою та двадцять першою сесіями міської ради восьмого скликання. В даних рішеннях йдеться про реорганізацію Заставківської ЗОШ І-ІІ ступенів шляхом пониження ступеня, в рішенні №10 до 01.09.2022 року., в рішенні №4 з внесеними змінами до 01.09.2023року.

         Рішення були ухвалені шляхом порушення статті 32 пункту 2 Закону України «Про повну загальну середню освіту», зокрема порушення пункту про реорганізацію закладу загальної середньої освіти у сільській місцевості допускається лише після громадського обговорення проекту відповідного рішення засновника, який оприлюднюється не менше ніж за один рік до прийняття відповідного рішення. Громадські обговорення не були проведені, окрім того, назва Заставківська ЗОШ не була озвучена при обговореннях ні на комісіях ні на жодній із сесій, а з’явилась лише в рішеннях. Жодна з наведених підстав в ухваленні даних рішень є необгрунтованою по відношенню до Заставківської ЗОШ. Нас, жителів с.Заставки жодного разу при зверненні не проінформували ні міські, ні сільські органи влади, що процес громадського обговорення, як виявляється, запущений ще 03.05.2022 року і добігає кінця!

         На підставі якого аудиту, моніторингу, вивчення суспільної думки вирішили: "ПОТРЕБИ створювати ще одну гімназію НЕМАЄ"?

         Громада, батьки теперішніх учнів та майбутніх ПРОТИ такого рішення, про що неодноразово висловлювали свою думку та зверталися до депутата Верховної Ради Копанчук О.Є у письмовій формі.

         Ми, батьки учнів та громадськість, вважаємо, що на базі Заставківської загальноосвітньої школи має бути створена гімназія. В нашій школі протягом багатьох років навчається в середньому не менше 50 учнів, зокрема, в цьому році 53 учні і ця тенденція зберігається на наступні роки.

         Ми розуміємо, що потім приміщення школи буде економічно невигідно утримувати, опалювати заради 20-25 учнів 1-4 класів початкової школи. Приміщення школи не велике і не потребує великих вкладень. Жителі села одними з перших підтримали створення Красилівської ОТГ і не заслуговують на те, щоб село залишилося без школи.

Зараз батьків та вчителів запевняють (усно), що кілька років школа точно діятиме. Для цього потрібно прийняти офіційне рішення! Тому просимо перепрофілювати Заставківську ЗОШ І-ІІ ступенів у Заставківську гімназію. Кількість учнів-53, фаховість вчителів відповідають критеріям гімназії. Зараз основним є здоров'я та життя дітей - дайте можливість нашим дітям, учням 1-9 класів, в такий непростий час навчатись у своєму селі.».

         Вказана ЕЛЕКТРОННА ПЕТИЦІЯ набрала необхідну кількість підписів на її підтримку і відповідно до п.п. 4.1. Розділу 4 Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій затвердженого рішенням Красилівської міської ради Хмельницької області від 13.10.2016 року № 3, Закону України «Про звернення громадян» Красилівська міська рада Хмельницької області (Відділ освіти, молоді та спорту Красилівської міської ради Хмельницької області) ропочинає її розгляд.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь