Красилівська міська територіальна громада

Красилівська міська рада Хмельницької області

В Митинецькому старостинському окрузі, до якого входять села Вереміївка, Хотьківці, Заруддя, Митинці, понад 400 прихожан – членів релігійної громади, -  проголосували за перехід Свято-Миколаївського храму УПЦ (мп) до ПЦУ.

Дата: 09.05.2023 10:25
Кількість переглядів: 138

Фото без опису

В Митинецькому старостинському окрузі, до якого входять села Вереміївка, Хотьківці, Заруддя, Митинці, понад 400 прихожан – членів релігійної громади, -  проголосували за перехід Свято-Миколаївського храму УПЦ (мп) до ПЦУ.

Про це повідомила в міську раду новообрана голова парафіяльної ради храму Оксана Левій.

За її словами збори жителів Митинецького старостинського округу відбулися 06 травня на території сільського клубу. Під час зборів прийняли Статут у новій редакції під назвою «Релігійна громада Свято-Миколаївського храму села Митинці Хмельницького району Хмельницької єпархії Української Православної Церкви (Православної Церви України)», обрали парафіяльну раду релігійної організації та членів ревізійної комісії.

Учасники зборів ввійшли на територію храму, однак у храм їх не пустили прихожани інших храмів УПЦ (мп), яких присутні священики привезли з собою для підтримки. Тому, питання щодо фактичної передачі членам релігійної громади в користування приміщення храму буде вирішуватись згідно із вимогами чинного законодавства.

‼️Жителі громади прийняли своє рішення, бо переконані, що розірвання церковно-канонічного зв’язку з московським патріархатом – невід’ємна складова досягнення Україною ПЕРЕМОГИ у нинішній війні за свою волю і незалежність. 

Все буде Україна!🇺🇦

📽Відео взято з офіційної сторінки в мережі «Фейсбук» ТВ7+ Хмельницький телеканал. Україна


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь