Красилівська міська територіальна громада

Красилівська міська рада Хмельницької області

В одному імені – поет і воїн

Дата: 08.06.2023 16:44
Кількість переглядів: 105

08 червня виповнюється 105 років з дня народження нашого земляка-поета, який зі зброєю в руках і словом на папері боровся за рідну землю – Володимира БУЛАЄНКА.

Доля визначила поетові короткий шлях, проте він залишив після себе велику літературну спадщину з якої черпають мудре, добре, вічне діти і дорослі. 

Сьогодні в Центрі культури та дозвілля «Перлина» пройшло нагородження учасників-читців конкурсу поетичних читань поезії Володимира Булаєнка «Поки серце в нас живе», в якому взяли участь 32 учасники нашої громади, які декламували поетичні твори В. Булаєнка та власні поезії присвячені поету. 

На заході були присутні: письменник, директор Хмельницького обласного літературного музею, член Національної спілки письменників України –  Василь Іванович ГОРБАТЮК,  письменник, журналіст, голова обласної організації Національної спілки письменників України, член Національної спілки письменників України –Петро Іванович МАЛІШ,  голова обласного об'єднання товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка –Віталій Цезарійович МІХАЛЕВСЬКИЙ та поетеса, членкиня Національної спілки письменників України, лауреат літературної премії імені Володимира Булаєнка – Лідія ЯРОХНО.

З вітальним словом до учасників Булаєнківських читань та переможців конкурсу звернулась Ніла Островська:

«Я дякую, що завдяки усім вам я поринула в прекрасний світ поезії. Яка прекрасна наша солов’їна українська мова! Яка прекрасна наша мила Україна! В ці непрості часи нам потрібно всім гуртуватись, не забувати про це прекрасне і прагнути Перемоги! Я дякую всім, хто взяв участь в такому чудовому конкурсі. Ми пишаємось нашим земляком, якого визнали на рівні держави. Ми пишаємось і робимо все, щоб його ніколи не забули: щороку ми проводимо такі зустрічі-конкурси, одна із центральних вулиць нашого міста названа його іменем, наша Центральна бібліотека носить ім’я Володимира Булаєнка. Ми пишаємось тим, що наша громада має такого відомого і талановитого поета – Володимира БУЛАЄНКА.
Дякую всім присутнім, конкурсантам. Бажаю, щоб і надалі ви свої таланти множили і дарували людям, бо ви обдаровані Богом. Щедро діліться своїми талантами і будьте щасливі у вільній незалежній Україні!
Слава усім вам! 
Слава Україні! Героям слава!»

Також міський голова вручила дипломи за участь в поетичних читаннях поезії Володимира БУЛАЄНКА: 
Вікторії АНДРОЩУК, Валерії БАБІЙ, Олександрі БІЛОУС, Ользі БІЛОУС, Максиму ДЕНИСЮКУ, Івану ВОЗНЮКУ, Олександрі ГАРЛІЦЬКІЙ, Владиславу ДЕЛІТІ, Катерині ДУБЕНЧУК, Івану ЗАЛУСЬКОМУ, Софії КАПШУК, Катерині КИРИЛЮК, Софії КУРИБІ, Анастасії МЕЛЬНІЧУК, Анні МЕЛЬНИК, Софії МИКИТЮК, Ангеліні ОНИЩУК, Артему ОНИЩУКУ, Юлії ОСТАПЧУК, Каріні СОБЧУК, Яні СТАХОВСЬКІЙ, Алісі СТЕЦЮК, Карині ФОРОСТОВСЬКІЙ, Олександрі ЦІСАР, Вікторії ШЕМЧУК.

А дипломами та сертифікатами лауреатівської премії Ніла Василівна нагородила: Каріну БОБУХ, Єгора ЖИРА, Вероніку КОВАЛЬЧУК, Вікторію ОЛІЩУК, Валентину БОРОВЕЦЬ та Людмилу МАШТАЛІР.
По завершенню заходу всі бажаючі відправились в музей та на садибу Володимира БУЛАЄНКА, що знаходяться в селі Сорокодуби, де народився поет-земляк. 

Сьогодні творчість Володимира БУЛАЄНКА живе, захоплює своєю снагою все нові покоління і є актуальною, як ніколи.

Ім'я поета-воїна залишається з нами назавжди. 
Ми пам’ятаємо та пишаємося нашими славетними земляками!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь