Красилівська міська територіальна громада

Красилівська міська рада Хмельницької області

Сьогодні, 30 червня 2023 року, року в читальній залі Центральної бібліотеки відбулася презентація четвертої книги Миколи Тарасовича «Не вмирає душа наша»

Дата: 30.06.2023 16:03
Кількість переглядів: 107

Романи Миколи Солтиса плекають в нас велику шану й любов до рідної землі, до української культури, пробуджують в кожному усвідомлення національної самоіндентифікації, навчають жити гідно, гордо й з Україною в серці.

Миколу Тарасовича Солтиса багато красилівчан знають як колишнього директора школи №2, який понад 20 років очолював цей заклад, а ще як палкого прихильника української народної пісні, керівника вчительського хору, що свого часу користувався неабиякою популярністю серед жителів міста. Людина з небайдужою душею.

Сьогодні, 30 червня 2023 року, року в читальній залі Центральної бібліотеки відбулася презентація четвертої книги Миколи Тарасовича «Не вмирає душа наша». Перші три книги «Ой горе тій чайці», «Чому я не сокіл» та «У кожного своя правда» вийшли з під пера автора у 2012, 2016 і 2019 роках.

У залі зібралось чимало прихильників письменника: працівники культури та освіти, ветерани педагогічної праці, друзі, колеги, працівники міської ради. 

Ведуча заходу Людмила Богуславська відмітила енергетику слова, здатність автора робити читача співучасником свого неспокою, свого глибокого внутрішнього світу, подій, які описуються в романі.

В свою чергу Микола Тарасович розповів присутнім про героїв своєї книги, як вимальовував образи людей, поділився тим, як писав про події на Лемківщині. 

Зі словами вдячності та привітаннями до автора звернулася Ніла Островська:

«Дуже рідко, коли ми читаємо книгу, а потім маємо можливість поспілкуватись з автором. Це Господь Вас обдарував таким даром, я дякую, що Ви щедро ділитесь цим талантом. Від імені усіх красилівчан та всіх тут присутніх я дякую, що Ви в нас такий є! Ми Вами пишаємось і хочемо, щоб Ви ще писали, писали і писали. Я Вам дякую за такий гарний твір, який я прочитала із захопленням.  В такий важкий час нам всім зараз треба заглиблюватись в щось хороше і творче, людяне та чутливе. Повертатися до нашої історії: як наші українці вижили в такі складні часи і стали успішними. Ми незламна нація і Ви ще раз довели своїм твором, які ми особливі українці в цьому світі. Я Вам дякую за такий внесок у розвиток української нації!»

Шанувальники висловили чимало схвальних відгуків про презентовану книгу, завдяки автору книги, від сьогодні бібліотечні заклади громади поповняться новим романом про історію нашого народу, приклади високого патріотизму, духовності та національної гідності. 
Чекаємо нових видань!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь